Workout: Can You Gain Without The Pain?

WorkoutWorkout? Spring has sprung and I’ve been getting those emails for a month or so asking for advice on how to get on and stay on an exercise program. I get questions about commitment, pushing one’s limits, pain, and quick results. I go a little crazy at this time of year because I’m at odds with a very vocal segment of my industry about how to get started on an exercise program. They’re sincere, well-educated trainers, but I don’t think they remember what it felt like to be de-conditioned. They expect beginners to do to much too soon. I’m beginning to think that over-vigorous exercise dulls one’s sense of empathy.

Workout?

I’ve seen it time and time again: determined beginners pushing so hard and either getting hurt and quitting or just quitting because they couldn’t take it any more. If this sounds like you, don’t feel bad. It’s not your fault. We’ve heard no pain no gain all our lives. We’ve watched contestants push themselves to the brink of disaster on television. We’re inundated with infomercial promises of big results in no time. It’s enough to make anyone think ” I’ve got to beat myself senseless immediately so I can hurry up, get fit, have the body of my dreams and live happily ever-after.”

By the way, I’m not against vigorous exercise. On the contrary, I love vigorous exercise. But I wouldn’t have loved it nor would I have been safe doing it as a beginner. In my experience, that approach only works for a few stoic types and sets the rest of us up to fail.

I believe in moderation, easing in, starting with a little and building up to a lot, staying in your comfort zone. You may get to super-vigorous exercise eventually, or maybe you’ll like moderate exercise better. And moderate may be just as good as vigorous, maybe better. Really.
Just so you know this isn’t some favorite rant of mine, there are people, scientists even, who actually agree with me. Here’s study conducted at the University of South Carolina Arnold School of Public Health

I think, the best way to get fit and make exercise a part of your life forever is to keep it pleasant. If you haven’t been exercising in a long time, don’t start lifting weights right away. Don’t try to jog or even walk for a half an hour right away. Do something easy. Do something pleasant. If you enjoy it today you’ll want to get up and do it again tomorrow. It’s the pleasure principal. I believe in it. This study published in the Journal of Health Psychology believes it, too

So, how do you get started? I suggest starting by standing up and doing about five minutes of gentle limbering movements. Do the same for a few days in a row. You may be surprised at how good this feels and what a wonderful state of mind these simple, natural movements put you in. You may find yourself exercising longer than five minutes after a few days because you like it. Don’t question it. Simply do it. You may find the more you do it the more you’ll want to do it, and the more you’ll do.

You may want to go for a little walk, then a brisk walk, then a half hour brisk walk. Don’t rush it. It doesn’t matter if it takes a couple of weeks, or a couple of months. Listen to you body. You’re on nobody’s schedule but your own.

Once you’re enjoying a half hour brisk walk most days of the week, try adding light weight training for your major muscle groups a couple of times a week. Increase the weight, number of reps and number of exercise days only when it feels too easy. Build up slowly to weight training about three days a week with a day off in between sessions.

Remember to keep it pleasant. If it’s too intense, it ceases to be fun and there’s a good chance you’ll quit. This approach takes longer. But I’ve found it to be much more sustainable than those quick fix pump you up methods. Most of those intense immersion exercise programs remind me of the guy who beats his head against a brick wall. When asked why on earth he does that, he says: “because it feels so good when I stop”

Ease-in. Invest in your body. It will pay you back in quality of life.

FabulousForever 7DVDsNOW  25% OFF ALL FEEL GOOD DVDs UNTIL 8-30-17 Put in coupon code AUGFAB at Checkout! PLUS Free USA Shipping!

 

Do you have low energy, high stress or persistent health issues,

YOU HAVE COME TO THE RIGHT PLACE! GET 50% OFF YOUR FIRST HEALTH COACHING SESSION.  CONTACT: askmirabai@movingfree.com
 Follow Mirabai Holland, Certified Health Coach & Certified Exercise Physiologist:

 

 

Follow Mirabai Holland: Certified Health Coach & Certified Exercise Physiologist:

 
For Health Info for Women 40 plus
For more info on at home exercise programs visit www.mirabaiholland.com
Share

Fabulous Forever Health IQ Mirabai Holland

MIRABAI HEALTH-health-issuesReady to test your Fabulous Forever Health IQ?

As we are into a new year, it’s time to remind ourselves to be vigilant about our health and fitness. Test your Fabulous Forever health IQ with this at home quiz. Answers are at the end.

For more info on women health and fitness and at home exercise programs come and visit me at www.mirabaiholland.com

Any questions contact me at askmirabai@movingfree.com

Fabulous Forever Health  I.Q. Test Yourself Now!

Fabulous Forever Health IQ Self-Quiz
(answers at end)

1. What is the number one killer disease of women?
a. Osteoporosis
b. Breast Cancer
c. Heart Disease
d. Diabetes

2. What does osteopenia mean?
a. Low muscle mass
b. Low bone mass
c. Another word for osteoporosis
d. Strong bones

3. What is the normal % of body fat?
a. 15-20%
b. 22-30%
c. 25-35%
d. 30-35%

4. Which one of the following blood pressure readings is considered a risk factor for heart disease?
a. 110/70
b. 115/80
c. 120/80
d. 140/90

5.What helps to pick up metabolism?
a. Lean muscle mass
b. 1000 calorie a day diet
c. Sleeping 8 hours a night
d. Meditation

6. How much body fat does the average 65 year old woman have?
a. 30%
b. 37%
c. 43%
d. 50%

7. What is sarcopenia?
a. high muscle mass
b. low bone mass
c. high bone mass
d. low muscle mass

8. What is interval training best for:
a. Picking up the metabolic rate
b. Adding variety to your routine
c. Making it easy to get a drink of water
d. Both a & b

9. An optimal program for older people would include activities to improve:
a. strength, flexibility and coordination
b. eyesight
c. digestion
d. jogging

10. What body shape is the one that puts you at less risk for both heart disease and breast cancer?
a. apple
b. pear
c. banana
d. pineapple

11. To be at less risk for heart disease your total cholesterol should be:
a. Above 200
b. Below 200
c. Between 200-220
d. Between 220-225
12. Which is the “good” cholesterol
a. HDL
b. LDL
c. NDL
d. Margarine

13. How much exercise should you do?
a. At least 3-4 times a week, 30 minutes at 60-90% max heart rate.
b. At least twice a week, 60 minutes at 70-90% max heart rate
c. At least once a week, 60 minutes at 80-85% max heart rate
d. At least twice a week, 30 minutes at 70-90% max heart rate

14. What is the equation of finding your target heart rate?
a. 220-age x %
b. 200-age x %
c. 220 x age – %
d. 200 x age – %

15. What does aerobic exercise do?
a. Helps to stimulate metabolism and reduce LDL
b. Helps to develop stronger abdominals and back muscles
c. Helps to build a stronger heart muscle
d. a & c

16. What are the risk factors for heart disease that you can control:
a. Family history, age, menopause
b. Inactivity, excessive alcohol, and high blood pressure
c. Smoking, high cholesterol and triglycerides
d. b & c

17. How often should you weight train?
a. Every day
b. 3 days in a row, 2 days rest
c. 2-3 times a week, alternating days
d. None of the above.

18. How often should you perform a Breast Self-Examination?
a. every other week
b. Once a month (if still menstruating best time a week after the start of your period)
c. Once every week
d. None of the above.

19. When should you start getting annual mammograms?
a. After age 40
b. After age 45
c. After age 50
d. After age 55

20. What are the best types of exercise if you have had breast cancer?
a. Light strengthening and stretching exercises.
b. Walking and swimming.
c. High intensity strength training
d. a & b

21. 54 million Americans at risk for Osteoporosis; what % are women?
a. 60%
b. 70%
c. 80%
d. 90%

22. By the time women are 70 they can lose up to
a.15% bone mass
b. 20% bone mass
c. 30 % bone mass
d. 45% bone mass

23. As a woman goes through menopause what is the main factor that causes bone loss?
a. loss of estrogen
b. fatigue
c. hot flashes
d. light headed

24.What are the 3 areas at most risk for osteoporotic fracture?
a. Spine, neck, foot
b. Hip, shoulder, foot
c. Spine, hip, wrist
d. None of the above.

25. What type of exercise is not particularly effective for loading your bones
a. Weight training
b. Walking
c. Swimming
d. Jogging
ANSWERS: 1. c, 2. b, 3. b, 4. d, 5. a, 6. c, 7. d, 8. d, 9. a, 10. a,11. b, 12. a, 13. a, 14. a, 15. d, 16. d, 17. c, 18. b, 19. a, 20. d, 21. c, 22. c, 23. a, 24. c, 25. c

Feel free to share  your Fabulous Forever Health IQ.

NEW WORKOUT DVD BY MIRABAI HOLLAND:

SLOSslosh-weights-coverH WEIGHTS MIND BODY LAND & AQUA WORKOUT!

Check out my 25% discount  on all my products. Put FABNOW AT CHECKOUT GOOD UNTIL 3/31/17

Visit www.mirabaiholland.com       PLUS FREE USA SHIPPING

 

Share

Golf Exercises Improve Your Game

Golf Exercises

Golf ExercisesThere are over 20 million golfers in the United States alone. And those who play frequently, including the pros, are often plagued by over-use injuries.

It’s the repetitive motion of the golf swing that’s the culprit. And if your form is less than perfect you can hurt yourself on a single swing.

It uses the same muscles every time: mainly shoulder (rotator cuff) core (side of the waist, abdominals), and arms (elbow, forearm and wrist)

Also, like any other physical activity, it’s good to warm-up your body at least 5-10 minutes before starting to play. A brisk walk, a few arm circles and practice swings with a towel will help to elevate your body temperature, lubricate joints and increase blood flow to your working muscles.

As for the current aches and pains, you probably have to rest those muscles until they heal.

Golf Exercises

The good news is, there are Prehab golf exercises to help you play injury-free in the future and they will also help improve your game.

Here are some essential exercises.

 

 

 

Essential Golf Exercises:

Towel warm-up

Roll up a towel lengthwise and take a few practice swings to warm-up the muscles you’ll use when you add the weight of the club.

Golf ExercisesGolf Exercises: Side Bend
If you have hand weights, great. Otherwise, grab some cans from your pantry.

Stand feet shoulder width apart, knees slightly bent, arms at your sides. Without bending forward or back, bend directly to one side, while sliding the weight in your opposite hand up the side of your body to your armpit. Do the same on the other side. 8-12 reps on each side, alternating side to side. Areas Worked: Side of the Waist

Golf Exercises: Core Strength & Stretch

Golf Exercise

Start on your hands and knees in a tabletop position.

Gently stretch your right arm out in front of you till it’s level with your torso. At the same time raise your left leg and straighten it behind you. Hold for 10-20 counts and slowly return to starting position. Switch sides and repeat. Areas Worked: Abdominals, shoulder, hip and back of leg


Golf Exercises: Oblique Twist

Golf Exercises

Lie down, knees bent, feet hip width apart. Place your hands behind your head.

Lift and turn your torso to point your right elbow towards your left knee (keep your elbow back in line with your shoulder) and return to start. Do 8 reps. Switch sides and repeat. Areas Worked: Abdominals, particularly the side abs.

Golf ExercisesGolf Exercises: Rotator Cuff

Holding cans or hand weights bend arms at the elbows to 90 degrees in front of you. Keep your elbows bent and bring your arms out to your sides.

Repeat 8-12 reps.

Areas Worked: Shoulders

 

Golf Exercises: Wrist Curls
Golf ExercisesHold hand weights at your sides, elbows at 90-degree angles, palms down. Keep arms stationary, and using only your wrists, slowly curl the weights towards you until your knuckles are facing the ceiling. Repeat 8-15 reps

Flip weights palms up. Do 8-15 reps in this position.

Areas Worked: Forearms and wrists.

Golf ExercisesGolf Exercises: Diamond Stretch

Raise arms over-head, linking hands together. Slightly bend elbows and gently move them back.

Hold for 10-20 counts.

Areas worked: Shoulders, chest and upper back.

FabulousForever 7DVDsPUT FabFall at checkout and get 20% off. Good until 10/31/16

For more info on health and wellness programs please visit www.mirabaiholland.com

 

Follow Mirabai Holland, Certified Health Coach & Certified Exercise Physiologist:

 

Send your Moving Free® with Mirabai questions to askmirabai@movingfree.com

 

Share

Vitamin D Benefits

Vitamin D Benefits all of us.

Vitamin D Benefits

  • It’s the sunshine vitamin you absorb through your skin when you’re outdoors.
  • It helps stabilize our mood. That’s why people in northern climates with less sunlight get SAD, Seasonal Depressive Syndrome, those winter blues.·It works with other chemicals in your body to help keep your immune system healthy.
  • Vitamin D helps your body absorb calcium, and important element in building and maintaining bone mass.
  • And preliminary scientific evidence points to Vitamin D as a sports performance aid.

A 2009 study with adolescent girls at the University of Manchester, England found that the girls with higher levels of vitamin D had better muscle performance and speed than those with lower Vitamin D levels. It’s also thought that exercise may increase your body’s ability to absorb Vitamin D.

Vitamin D Benefits

  • Anecdotal evidence shows sports performance appears to improve in the summer when people are exercising in the sun and Vitamin D levels would be highest.

There are 2 types of Vitamin D:

Vitamin D2 –the kind that’s found in fortified food and supplements and Vitamin D3 the kind you absorb from sunlight.

Vitamin D Benefits: The Sports Vitamin?

Conventional wisdom was that Vitamin D3 was more effective, particularly when it came to your bones, than D2. But recent research at Boston University School of Medicine showed that effectiveness is about the same for both types

Because of our lifestyles, most people don’t get enough Vitamin D from sunlight.

Even those who are outdoors a lot use sunscreen to prevent skin cancer and therefore don’t absorb enough Vitamin D.

So, most of us need to eat Vitamin D rich foods like Eggs (particularly yolks), Liver, Mackerel, Tuna and Salmon or fortified foods, like milk, or orange juice, and Cereal, or take Vitamin D supplements to get the daily recommended adult dose. Women 50 and younger should get 1000 IU Daily and Women over 51 should get 1200 IU daily.

These are just general recommendations. Actual requirements vary from person to person. Check with your doctor.

Send your Moving Free® with Mirabai questions to: askmirabai@movingfree.com

Now, just try not to trip on your way up the aisle!

CRUNCH-banner-at-72-copyGET STRONG, LIVE LONG! SHOP NOW GET 15% OFF ALL MIRABAI’S PRODUCTS PUT CODE: FABNOW CLICK HERE

 Follow Mirabai Holland: 

www.youtube.com/movingfreedvds

www.twitter.com/movingfree

www.facebook.com/movingfree

And for more info visit https://www.mirabaiholland.com


Share

Drinking Enough Water While Active Outdoors

drinking enough water

Drinking enough water should have been the first thing on my mind because I was shooting an exercise video on the beach in 90-degree heat. I got on a roll and forgot about the time. Less than an hour in I started to swoon. Not a good shot on a fitness video.  I realized immediately what had happened; I got so involved I forgot to drink water between takes. Dehydration causes so many summer exercise accidents because it creeps up on you just like it did me. So here’s my take on drinking enough water to keep yourself water safe in summer.

Drinking Enough Water

Our bodies are about 60 % water, and that water plays a role in just about every bodily function. We could go a month without food but we can only live a few days without water.

If you exercise outdoors, you may notice that as the weather gets hotter you have trouble keeping up your usual pace.  Actually your body is telling you to slow down and you need to listen!  Water helps to deliver oxygen to your muscles and prevents your cardiovascular system from becoming over-taxed.

It takes about 2 weeks to get used to exercising briskly in warmer weather. You need to acclimate slowly to higher temperatures. Here are a few pointers to help you do that.

When you exercise in the heat you can lose up to five cups of water per hour. So it’s important to drink water before, during, and after vigorous exercise. The rule of thumb is to drink 2 cups of water a couple of hours before you start exercising so you are fully hydrated. Then a cup of water every 15 minutes or so while you are exercising. Don’t wait till you’re thirsty. If you’re thirsty, you’re already dehydrated. Remember to bring that water bottle with you!

But you’re not done yet. You need to drink another 2 cups over a two-hour period after exercise.

Sounds like a lot of water. It’s not. It’s just making up for the water you lose when you exercise in the heat.

Give yourself a break. Try exercising if you can when it’s cooler, early mornings or late afternoons when the sun is less direct. Try finding shady areas.

Instead of keeping up your brisk pace for the whole workout, break it up.  Go at normal pace for a bit, do a short light interval and then pick up your speed again.

Wear light colored, comfortable fitting clothes. Avoid tightly woven fabrics that don’t breathe. And don’t forget the sports sunscreen.

 

TAKE CHARGE OF YOUR HEALTH!

Get 15% off of all Mirabai’s Products

Put Code: FIT4FALL CLICK HERE

For more info on health and wellness programs please visit www.mirabaiholland.com

 Follow Mirabai Holland, Certified Health Coach & Exercise Physiologist:

www.youtube.com/movingfreedvds

www.twitter.com/movingfree

www.facebook.com/movingfree

Share

Fitness Myths: Why We Success or Fail

Fitness MythsFitness Myths: Why We Success or Fail.

Before you make your New Year’s Fitness Resolutions, here’s some food for thought.

Many of today’s fitness programs are all about the quick sell and even quicker results. Many are based on dangerous fitness myths.

Here are 5 fitness myths to steer away from:

Fitness Myths # 1: No Pain No Gain:

It is a popular misconception that only when you feel the pain are you gaining anything from your workout.

The “no pain, no gain” mentality contributes to more injuries and more burnout than any other fitness factor, especially among my age group (baby boomers).

It is wiser to exercise sustainably over a longer term, than to push yourself to the breaking point.

Fitness Myths # 2: A Taskmaster Equals the Best Teacher

Reality Exercise Shows that have recently become popular portray drill-sergeant-style trainers as being the most effective fitness mentors.

While leveraging fear and using intimidation techniques may mean instant short-term fitness results, they’re sending the wrong message about how to get and stay fit for a lifetime.

Attainable short-term goals and positive reinforcement are more likely to create good fitness habits that are sustainable for life.

Fitness Myths #3: Pumping up the Volume Equals Pumping up Your Physique

It seems some fitness instructors think screaming louder and blasting the bass is motivational. It’s time to think again.

While high-decibel workouts might be temporarily motivational, over time these techniques become draining and stressful leading to faster fitness burnout.

Look instead for uplifting music and gentle coaching in your workouts.

Fitness Myths # 4: Fitness Equals a Fight Against Your Body

Sales pitches that encourage “shaving off the pounds” and busting your abs or your butt have solidified the image of fitness as a battle against your body.

Fighting is not a sustainable activity or philosophy. Instead, think of partnering with your body. Meet it where it is at right now and provide the environment and tools to reveal your body’s best potential.

When you take this approach you are setting yourself up for success every step of the way.

Fitness Myths #5: Force Equals Fit

Today’s popular exercise routines promote pounding your body into shape. But ancient movement modalities, such as Dance, Yoga and Tai Chi had it right.

Fitness is not about pumping the most iron or performing the most reps, it is about teaching your body how to move efficiently, using all of your muscles groups, and sustaining these movements over time.

Exercise including strength training should be approached as a gradual lifetime process. This way, exercise becomes a pleasure not a chore.

GET  20% OFF ALL VIDEOS, EQUIPMENT & T-SHIRTS PUT IN LASTMIN AT CHECKOUT. GOOD UNTIL JANUARY 30 2014

To View All Products: Click Here

Fitness MythsHoliday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

A Gift of Fitness Gives Forever. Your Gift Certificate is sent by email IT NEVER EXPIRES!

Holiday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

For more info on women’s fitness and health info visit  www.mirabaiholland.com

Share

Visualize Yourself Fit

visualize yourself fit If you visualize yourself fit, you will help make it happen. As January approaches
we vow to lose weight, get fit, quit smoking, and hope to transform our lives.

So why do we try and fail year after year and why have so many of us given up that resolution nonsense altogether?
I think it’s because we were setting ourselves up to fail instead of succeed.
We push ourselves too hard to do too much too soon to change habits that took half a lifetime to cultivate and expect that’s going to be ok with us and it’s not.
If we want to change long standing habits we need to look at it differently.
We need to see ourselves differently. See yourself thin. Feel what it’s like to be thin. Consider yourself a thin person, a non-smoker, whatever.

World-class athletes live by this. It really works. And it works for everything.

Here are two mind-body techniques they use and you can use right away to help set those resolutions into motion.

Visualization: happens mostly on the right side of the brain, the part that controls emotion, intuition and nonlinear thought.
So if your goal is to lose 10 pounds you visualize yourself 10 pounds thinner maybe by wearing that pair of jeans you have been wanting to get into again.
Don’t just see yourself as having lost the weight. See yourself as a thin person, someone who was always thin and will always be thin.
That mental image can replace the one you now have of yourself and help you transform your behavior on both a conscious and subconscious level.
It can allow you to finally put that desire into permanent action.

Affirmations: By engaging in positive self-talk you can change what you believe about yourself. You can speak to yourself silently or out loud in short phrases that start with
“I am
And don’t be afraid to say you are who you really want to be.
Repeat several times until you are able to clear your mind of anything but that particular affirmation.

Once you see and hear how it feels to be someone who has already reached their goal, you can use the same techniques to set and achieve easy short-term interim goals.
For instance if your goal is to become fit, you can start by visualizing and feeling yourself having exercised today and affirm with “I will exercise 5 minutes today”

As long as you have plausible expectations and don’t say stuff like I’m 6 feet tall when you’re 5’6, you can make amazing changes real.

“I am going to have the best year ever in 2015”. Happy New You”

GET  20% OFF ALL VIDEOS, EQUIPMENT & T-SHIRTS PUT IN LASTMIN AT CHECKOUT. GOOD UNTIL JANUARY 1 2014

To View All Products: Click Here

Gift Certificate MERGED_SMALLER copyHoliday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

 A Gift of Fitness Gives Forever. Your Gift Certificate is sent by email IT NEVER EXPIRES!

Holiday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

Share

It’s Fashion Flash Monday!

Fashion FlashFashion Flash is hosted by Prime Beauty, the blog for women 40 and over. Editor Cindy offers you the most up to date information on skincare, makeup, product reviews, bargains, product launches, and makeup tips and tricks. She’s done the homework, so all you need to do is click.

The rest of us Fashion Flash bloggers are bringing it home to you too. We’ve got everything: Fashion, Beauty, Health & Fitness, and Shopping for us 40 + females.

Come on in.

CAN YOU OVER EXERCISE? TOO MUCH OF A GOOD THING?

strength-training.jpgA study at the University of Alabama with older women concluded that the exercise sweet spot is about 40 minutes of cardio twice week and a full body strength workout on 2 alternate days.

The group that exercised more, up to 6 times a week did not achieve better results, and reported less energy for daily activities.

So more is not always better!

But doing enough on a regular basis is what counts!

For more info on at home exercise programs for women over 40 visit www.mirabaiholland.com

GET 15% OFF ALL MY EXERCISE DVDS by Putting In FAB FALLGOOD UNTIL DECEMBER 1, 2014

Share

FAB FALL 15% COUPON

FAB LOGO 8qpNwg64_bigger
Save 15% on Mirabai Holland EXERCISE DVDs
Low-kick-web_3040
I’d like to offer you a 15% discount on any of MY DVDs. FAB FALL is the coupon code at checkout! Enjoy the intelligent way to get and stay in shape! Check out www.fabulousforever.com

Yours In Health,
Mirabai

Offer Good Until December 1, 2014

Share

Fashion Flash Monday!

Fashion FlashIt’s Fashion Flash Monday! I’m Mirabai Holland of Moving Free with Mirabai, your host this week. Our team of Fashion Flash Bloggers have a passion for Flashing the latest and greatest in 40+ Fashion, Beauty, Health, Inside Info and SHOPPING. All for your immediate consumption! You’re invited to the party right here, right now.

Don’t forget to share your thoughts.

 

 

WebFabOVER forty-large2With makeup collections coming out all the time there are some that are more suited to women over 40. Fab Over Forty feels this Tom Ford Fall Collection is one women over 40 can easily wear any time of the year.

 

.

PRIMEBEAUTYScreen-Shot-2012-05-28-at-6.15.05-AM-300x62As we age our skin loses elasticity. Prime Beauty has discovered Reviva Labs High Potency Elastin Serum to help prevent those dreaded jowls!

 

 

CHIC AT ANY AGE LOGO_Fachion FlashHints and tips on make-up for special occasions from a renowned make-up artist.

 

 

 

 

 

OVER50FEELING40 bannerFashion blogger, Pamela Lutrell, reminds us about the importance inspiration plays in stepping up our personal style!  Let’s see how she gained inspiration for her fall wardrobe last year.

 

 

 

 

 

 

 

Best-of-Everything-After-50-logo-for-FF-groupPositive Living Advocate Barbara Hannah Grufferman wants women to have a more balanced life . . . starting with this simple exercise! 

 

 

 

 

 

society-wellness BANNER_FASHION FLASHIf you looked in the mirror this morning and said to yourself “I need a face lift”, Society Wellness shares how to get a healthy, holistic, non-surgical face lift.

 

 

 

 

 

second lives club_Fashion Flash copyJoan Rivers reinvented herself and her look many times.  I’m certain she had more lives to live; her own cut short at 81!

 

 

 

 

DivaDebbi LOGODivaDebbi’s favorite Spring 2015 collection was designed by Joseph Altazurra. Is it nice that it coincided with the launch of the 48 piece Altazurra collection for Target?

 

 

 

JPG_Aging BackwardshRlogo-_4-14Fall marks the start of flu season – don’t “fall” into the flu trap. Jackie Silver from AgingBackwards.com has tips to avoid the flu.

 

 

 

www.blackcatplus.com_-300x99More and more brands are working with top designers to increase offerings for plus size women

 

 

Fashion Flash Fitness

As for me I’m enjoying the last few weeks of fall fitness outdoors; and I suggest you do the same.

But if you haven’t been exercising in a while, and you know you have to do something, but you hate the thought of it, I’ve got the solution. Ease-in! Getting fit shouldn’t feel like getting your teeth drilled.

It should be pleasant today so you’ll come back and do it again tomorrow.

MyFashion Flash Ease-in DVD gives you a chance to Ease-in to the best shape of your life starting with just 5 minutes a day. And get 15% off by using this CODE: AUTUMNFAB at Checkout! BTW and it will work on all of my other videos too! Come and visit me at www.mirabaiholland.com

 

Share