It’s Fashion Flash Monday!

Fashion FlashIt’s Fashion Flash Monday and our host today is Jackie from AgingBackwards.

Jackie emanates beauty and vitality. She shares her anti-aging natural secrets and tips with all of us women over 40. She is the real deal when it comes to fabulous!

This week the rest of us Fashion Flash bloggers give you a variety of ways to stay cool, be beautiful, healthy and on trend. Check us out!

Share

It’s Fashion Flash Monday!

Fashion FlashThis week my site Moving Free With  Mirabai is hosting Fashion Flash. We’ve expanded our Fabulous Fashion Flash team and it is my pleasure to introduce you to Melanie of Society Wellness, Josephine of Chic At Any Age, Pam of Over 50 Feeling 40 and MaryL and Caryl of Second Lives Club.

Click in and enjoy our latest Fashion Flash posts for Women Over 40. We hope to empower you to feel and look your best!

 

 

PRIMEBEAUTYScreen-Shot-2012-05-28-at-6.15.05-AM-300x62

 Something many of us over 40 don’t like to discuss but do experience is thinning hair.  There is good news, however. Prime Beauty has found AVIVA, an excellent hair supplement that will  make your tresses longer, thicker and stronger. Read about it an track her progress!

 

 

WebFabOVER forty-large2

 We all have our favorite products we can’t live without. Check out what Fab Over Forty is loving right now

 

 

 

JPG_Aging BackwardshRlogo-_4-14Has one woman discovered the real fountain of youth? Jackie Silver from AgingBackwards.com introduces you to real food. real life and its products.


 

 

 

nononsensebeauty-300x74

Which is better for your skin– Retin A or antioxidants?  Deb  of No-Nonsense Beauty Blog  has the answer.

 

 

 

society-wellness BANNER_FASHION FLASHWe have a summer challenge for everyone! If you are still consuming soda, pop, diet drinks, colored sports beverages, time to give those up! Society Wellness shares how Soda Sabotage is robbing you of optimal health.

 

 

 

 

second lives club_Fashion Flash copyMaryl of Second Lives Club profiles a women who went from a life in a classroom to a second life on the world stage.

 

 

 

DivaDebbi LOGOThe annual Costume Institute Gala,  is fashion’s biggest night out of the year. This year, it was renamed the Anna Wintour Costume Center. As is tradition, DivaDebbi weighed in on the good, the bad and the fugly.

 

 

BARBARA G BEST OF New LogoPositive Living advocate Barbara Hannah Grufferman wants every woman to know that May is NATIONAL OSTEOPOROSIS MONTH! And, she wants to share some key tips for keeping osteoporosis far, far away . . . for good!

 

 

 

OVER 50 FEELING 40_FASHION FLASHPam of Over 50 Feeling 40  explores the impact of body  image on our lives.

 

 

 

 

CHIC AT ANY AGE LOGO_Fachion FlashHow to step out of winter neutrals and prepare for the lighter brighter colours of spring. Inspired by pink and white flowers in the market of St.Tropez combining pink and pale neutrals like a chic French woman.

 

 

 

 

www.blackcatplus.com_-300x99Lace proves to be a plus size fashion staple trend this season

 

 

It’s time to take advantage of the warming weather and bring your fitness outdoors. Next time you are out for a walk try stopping to do these easy strength exercises.

 

For more women’s exercise programs visit www.mirabaiholland.com

 

 

Share

Fitness and Wellness IQ: Test Yourself By Mirabai Holland © 2012

Test your fitness and wellness I.Q. today. It can greatly increase your longevity. If you haven’t been physically active or done regular exercise for a while, it may be hard to know what to do.
Fitness And Wellness Self-Quiz
(answers at end)

1. What is the number one killer disease of women?
a. Osteoporosis
b. Breast Cancer
c. Heart Disease
d. Diabetes

2. What does osteopenia mean?
a. Low muscle mass
b. Low bone mass
c. Another word for osteoporosis
d. Strong bones

3. What is the normal % of body fat?
a. 15-20%
b. 22-30%
c. 25-35%
d. 30-35%

4. Which one of the following blood pressure readings is considered a risk factor for heart disease?
a. 110/70
b. 115/80
c. 120/80
d. 140/90

5.What helps to pick up metabolism?
a. Lean muscle mass
b. 1000 calorie a day diet
c. Sleeping 8 hours a night
d. Meditation

6. How much body fat does the average 65 year old woman have?
a. 30%
b. 37%
c. 43%
d. 50%

7. What is sarcopenia?
a. high muscle mass
b. low bone mass
c. high bone mass
d. low muscle mass

8. What is interval training best for:
a. Picking up the metabolic rate
b. Adding variety to your routine
c. Making it easy to get a drink of water
d. Both a & b

9. An optimal program for older people would include activities to improve:
a. strength, flexibility and coordination
b. eyesight
c. digestion
d. jogging

10. What body shape is the one that puts you at less risk for both heart disease and breast cancer?
a. apple
b. pear
c. banana
d. pineapple

11. To be at less risk for heart disease your total cholesterol should be:
a. Above 200
b. Below 200
c. Between 200-220
d. Between 220-225
12. Which is the “good” cholesterol
a. HDL
b. LDL
c. NDL
d. Margarine

13. How much exercise should you do?
a. At least 3-4 times a week, 30 minutes at 60-90% max heart rate.
b. At least twice a week, 60 minutes at 70-90% max heart rate
c. At least once a week, 60 minutes at 80-85% max heart rate
d. At least twice a week, 30 minutes at 70-90% max heart rate

14. What is the equation of finding your target heart rate?
a. 220-age x %
b. 200-age x %
c. 220 x age – %
d. 200 x age – %

15. What does aerobic exercise do?
a. Helps to stimulate metabolism and reduce LDL
b. Helps to develop stronger abdominals and back muscles
c. Helps to build a stronger heart muscle
d. a & c

16. What are the risk factors for heart disease that you can control:
a. Family history, age, menopause
b. Inactivity, excessive alcohol, and high blood pressure
c. Smoking, high cholesterol and triglycerides
d. b & c

17. How often should you weight train?
a. Every day
b. 3 days in a row, 2 days rest
c. 2-3 times a week, alternating days
d. None of the above.

18. How often should you perform a Breast Self-Examination?
a. every other week
b. Once a month (if still menstruating best time a week after the start of your period)
c. Once every week
d. None of the above.
19. When should you start getting annual mammograms?
a. After age 40
b. After age 45
c. After age 50
d. After age 55

20. What are the best types of exercise if you have had breast cancer?
a. Light strengthening and stretching exercises.
b. Walking and swimming.
c. High intensity strength training
d. a & b

21. 44 million Americans at risk for Osteoporosis; what % are women?
a. 60%
b. 70%
c. 80%
d. 90%

22. By the time women are 70 they can lose up to
a.15% bone mass
b. 20% bone mass
c. 30 % bone mass
d. 45% bone mass

23. As a woman goes through menopause what is the main factor that causes bone loss?
a. loss of estrogen
b. fatigue
c. hot flashes
d. lightheadedness

24.What are the 3 areas at most risk for osteoporotic fracture?
a. Spine, neck, foot
b. Hip, shoulder, foot
c. Spine, hip, wrist
d. None of the above.

25. What type of exercise is not particularly effective for loading your bones
a. Weight training
b. Walking
c. Swimming
d. Jogging
ANSWERS: 1. c, 2. b, 3. b, 4. d, 5. a, 6. c, 7. d, 8. d, 9. a, 10. a,11. b, 12. a, 13. a, 14. a, 15. d, 16. d, 17. c, 18. b, 19. a, 20. d, 21. c, 22. c, 23. a, 24. c, 25. c

Share