Enjoy Holiday Treats Without Weight Gain

Enjoy holiday treats without weight gainCan you really enjoy holiday treats without weight gain?

Well, when we think of the holidays the first thing that comes to mind is fear of weight gain. That’s because we always have a few treats up our sleeves. And we do gain weight.

But, preventing this phenomenon is not as hard as you think. You don’t have to starve, deny yourself favorite holiday dishes or do heavy-duty compensation workouts.

Enjoy Holiday Treats Without Weight Gain: Some Pointers

If you are the one cooking, you are more in control of what is going to be placed on the table.

So you can choose equally delicious lighter recipes. But, if you are visiting friends and family all bets are off and your radar needs to be on. It’s all about portion control.

Don’t wait till the second piece of pie gets offered. Pre-planning is key. In some cases you’ll know from past experience what the menu will be. Even if you don’t, assume there will be a barrage of excess temptations. Excess is the operative word. Enjoy but not to excess.

Whether you count calories, points, or eyeball your portions, eat half of what you think you should eat. If you are not sure of a particular food or treat, pass on it, or just take a bite to see if it is worth the calories. If you find yourself hungry after all of this, you can eat a little more or maybe you’ve actually saved room for that dessert.

You can visit, enjoy the company, make merry and have a smug sense of self-assurance that this whole season will pass without you gaining even a pound. Who knows, you might lose weight.

That brings me to your insurance policy. If you don’t exercise regularly this is definitely the time to start and get a jump on your New Year, New You. If you do, make time for it. You don’t have to do extra but don’t make the excuse you’re too busy at this time of year.

Cardio exercise is great calorie burner, and we all know that a half hour of moderate aerobic exercise a day can reduce one’s chance of heart attack by a whopping 50%.

See how I snuck in my pitch for exercise? I am not suggesting anything that I don’t do myself. It works for me and I bet it will work for you.

Give it a try and let me know what you think. And let me know if you were able to enjoy holiday treats without gaining weight.

Happy Holidays!

Of course staying on your exercise routine can always help thru the holidays. If you need a little help please feel free to use this coupon code HOLIDAY and save on any of my exercise videos at www.mirabaiholland.com

FAB LOGO 8qpNwg64_bigger
Save 20% on Mirabai Holland EXERCISE DVDs
Low-kick-web_3040
I’d like to offer you a 25% discount on any of MY DVDs and products.. HOLIDAY is the coupon code at checkout! Enjoy the intelligent way to get and stay in shape! Check out www.mirabaiholland.comYours In Health,
Mirabai Offer Good Until December 30, 2018

Holiday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

gift-certificate-merged-smaller-copy.jpg

CLICK HERE TO GIVE A Gift of Fitness THAT GIVES FOREVER. Your Gift Certificate is sent by email IT NEVER EXPIRES!

Follow Mirabai Holland: 

www.youtube.com/movingfreedvds

www.twitter.com/movingfree

www.facebook.com/movingfree

 

 

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Fabulous Forever Health IQ Mirabai Holland

MIRABAI HEALTH-health-issuesReady to test your Fabulous Forever Health IQ?

As we are into a new year, it’s time to remind ourselves to be vigilant about our health and fitness. Test your Fabulous Forever health IQ with this at home quiz. Answers are at the end.

For more info on women health and fitness and at home exercise programs come and visit me at www.mirabaiholland.com

Any questions contact me at askmirabai@movingfree.com

Fabulous Forever Health  I.Q. Test Yourself Now!

Fabulous Forever Health IQ Self-Quiz
(answers at end)

1. What is the number one killer disease of women?
a. Osteoporosis
b. Breast Cancer
c. Heart Disease
d. Diabetes

2. What does osteopenia mean?
a. Low muscle mass
b. Low bone mass
c. Another word for osteoporosis
d. Strong bones

3. What is the normal % of body fat?
a. 15-20%
b. 22-30%
c. 25-35%
d. 30-35%

4. Which one of the following blood pressure readings is considered a risk factor for heart disease?
a. 110/70
b. 115/80
c. 120/80
d. 140/90

5.What helps to pick up metabolism?
a. Lean muscle mass
b. 1000 calorie a day diet
c. Sleeping 8 hours a night
d. Meditation

6. How much body fat does the average 65 year old woman have?
a. 30%
b. 37%
c. 43%
d. 50%

7. What is sarcopenia?
a. high muscle mass
b. low bone mass
c. high bone mass
d. low muscle mass

8. What is interval training best for:
a. Picking up the metabolic rate
b. Adding variety to your routine
c. Making it easy to get a drink of water
d. Both a & b

9. An optimal program for older people would include activities to improve:
a. strength, flexibility and coordination
b. eyesight
c. digestion
d. jogging

10. What body shape is the one that puts you at less risk for both heart disease and breast cancer?
a. apple
b. pear
c. banana
d. pineapple

11. To be at less risk for heart disease your total cholesterol should be:
a. Above 200
b. Below 200
c. Between 200-220
d. Between 220-225
12. Which is the “good” cholesterol
a. HDL
b. LDL
c. NDL
d. Margarine

13. How much exercise should you do?
a. At least 3-4 times a week, 30 minutes at 60-90% max heart rate.
b. At least twice a week, 60 minutes at 70-90% max heart rate
c. At least once a week, 60 minutes at 80-85% max heart rate
d. At least twice a week, 30 minutes at 70-90% max heart rate

14. What is the equation of finding your target heart rate?
a. 220-age x %
b. 200-age x %
c. 220 x age – %
d. 200 x age – %

15. What does aerobic exercise do?
a. Helps to stimulate metabolism and reduce LDL
b. Helps to develop stronger abdominals and back muscles
c. Helps to build a stronger heart muscle
d. a & c

16. What are the risk factors for heart disease that you can control:
a. Family history, age, menopause
b. Inactivity, excessive alcohol, and high blood pressure
c. Smoking, high cholesterol and triglycerides
d. b & c

17. How often should you weight train?
a. Every day
b. 3 days in a row, 2 days rest
c. 2-3 times a week, alternating days
d. None of the above.

18. How often should you perform a Breast Self-Examination?
a. every other week
b. Once a month (if still menstruating best time a week after the start of your period)
c. Once every week
d. None of the above.

19. When should you start getting annual mammograms?
a. After age 40
b. After age 45
c. After age 50
d. After age 55

20. What are the best types of exercise if you have had breast cancer?
a. Light strengthening and stretching exercises.
b. Walking and swimming.
c. High intensity strength training
d. a & b

21. 54 million Americans at risk for Osteoporosis; what % are women?
a. 60%
b. 70%
c. 80%
d. 90%

22. By the time women are 70 they can lose up to
a.15% bone mass
b. 20% bone mass
c. 30 % bone mass
d. 45% bone mass

23. As a woman goes through menopause what is the main factor that causes bone loss?
a. loss of estrogen
b. fatigue
c. hot flashes
d. light headed

24.What are the 3 areas at most risk for osteoporotic fracture?
a. Spine, neck, foot
b. Hip, shoulder, foot
c. Spine, hip, wrist
d. None of the above.

25. What type of exercise is not particularly effective for loading your bones
a. Weight training
b. Walking
c. Swimming
d. Jogging
ANSWERS: 1. c, 2. b, 3. b, 4. d, 5. a, 6. c, 7. d, 8. d, 9. a, 10. a,11. b, 12. a, 13. a, 14. a, 15. d, 16. d, 17. c, 18. b, 19. a, 20. d, 21. c, 22. c, 23. a, 24. c, 25. c

Feel free to share  your Fabulous Forever Health IQ.

NEW WORKOUT DVD BY MIRABAI HOLLAND:

SLOSslosh-weights-coverH WEIGHTS MIND BODY LAND & AQUA WORKOUT!

Check out my 25% discount  on all my products. Put FABNOW AT CHECKOUT GOOD UNTIL 3/31/17

Visit www.mirabaiholland.com       PLUS FREE USA SHIPPING

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Holiday Workouts

Holiday WorkoutsJust about now, you may have gotten too busy to think about exercise or what I call “Holiday Workouts” . But with New Year’s resolutions just around the corner it might just make some sense to hedge your bets.

Well, I’d like to remind you to get moving again if you want to “live long and prosper”.

So to make it easy, do these 5 Most Important Holiday Workouts at least a few days a week even if you begin with as little as 5 minutes a day working up to about 30 minutes.

Tip: Plan your workout:

Try to exercise as much as you can at the same time every day.

Have your workout clothes and accessories ready ahead of time so you can grab and take them with you or put on and go!

Holiday Workouts: Aerobic Training No. 1

Feeling sluggish? Believe it or not a daily dose of aerobic exercise can help provide you with more energy and stamina. Aerobics is any activity that uses your large muscle groups like brisk walking, swimming, jogging, biking, climbing  stairs, or low impact cardio dance. Starting out with as little as 5 minutes a day and building up to 30 minutes will help lower your blood pressure, increase your good cholesterol, HDL, improve your lung function, strengthen your heart, burn calories and elevate your mood.

Holiday Workouts: No. 2: Muscle Strength

Flab is one of those things we all really hate. What’s worse than wearing something that will reveal that little wiggle. Studies show that if we do nothing we will steadily increase body fat as we get older. So an inactive 25 year old woman may be at 23% (normal range of %body fat) but if she stays inactive by the time she is in her 60’s she can be as high as 43%.

The good news is this is completely reversible by adding some strength training exercises. And it doesn’t take much: just twice a week for 30 minutes or so.

Make sure you leave 24-48 hours in between for muscles to recover and grow.

Use your own body weight with push-ups (beginners can do them against a wall and modified squats or lunges. Start with a few and build up to 15 reps.

Or use resistance bands or hand and ankle weights. For this, you may need some professional help like purchasing an exercise video with a certified instructor, joining a gym or working with a certified personal trainer. Once you learn a simple routine you can do you can slowly increase the weight as you get stronger.

Tip: Start with 8 reps for each exercise. If you can’t finish the set the weight is too heavy. And if you can do a few more, you need more resistance. The key is to listen to your body!

Holiday Workouts: No. 3: Flexibility training

When was the last time you could touch your toes? Or in the morning when you wake up do you feel stiff?  If this sounds like you then doing a few stretches every day could help you move more freely and even reduce muscle aches and pains.

Try doing  an easy stretch or yoga video or class even once a week can help increase your flexibility.

Holiday Workouts:  No. 4:  Balance training

Because we see in older adults a loss of balance, which results in more falls,” noted Holland.

— You can do this standing in line at the grocery store

— Stand on one leg and see if you can let go of the shopping cart

— Hold for about 10 seconds

 — Also try standing on your tippy-toes and holding for a few seconds

— Balance should be done everyday — all you need is two to three minutes

Holiday Workouts:  No. 5: Core training

We see so many people as they get older avoiding their abs, which results in a bad back,” said Holland. “They’re not really supporting upper torso.”

 — Try a few minutes of abdominal exercises

 — Reverse curl while you’re lying in back and pull your knees into you

 — Hold for five seconds and release

 — Start with 10 reps a day and work your way higher

 — Crunches are key — not full sit-ups — because some people can do more damage than good

 — Keep back on the floor and don’t go all the way up

 — Really concentrate so you can feel you’re abdominal wall contracting

And if you need a little nudge my Holiday Workouts Kit is a Great Buy!

For a gift that keeps on giving for a lifetime, check out my holiday 50% discount  on all my products. Put MOVENOW AT CHECKOUT GOOD UNTIL 1/30/17

TAKE CHARGE OF YOUR HEALTH! SHED THOSE HOLIDAY POUNDS!

EASE IN, BECOME MOBILE, GET STRONG, LIVE LONG!

For more info on health and wellness programs please visit www.mirabaiholland.com

 Follow Mirabai Holland, Certified Health Coach & Certified Exercise Physiologist:

 

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Better Sleep

Better SleepLooking to get better sleep? We all love a good night’s   sleep. But did you know that not getting one not only makes you dull and stressed, it can also make you pack on the pounds.

Health experts recommend eight hours of sleep a night for most adults. Yet so many of us get fewer than six-and-a-half hours during the work week.

Too little physical activity is clearly part of why we’re overweight. But a lack of sleep may make weight loss and weight control more difficult by altering your metabolism. It may also be changing your eating and exercise patterns.

In a Japanese study, children sleeping less than eight hours a night were almost three times as likely to be overweight.

Lack of sleep may change hormone levels and thus influence weight gain. Higher levels of the hormone insulin have been linked to a shortage of sleep.

Because insulin promotes fat storage and controls blood sugar, extra insulin could make weight loss more difficult.

Studies also show that a lack of sleep leads to lower levels of the hormone leptin, which can cause an increased appetite. Sound familiar?

A third hormone affected by too little sleep is cortisol, linked by research to stress. When people feel threatened or stressed, their cortisol levels rise in a “fight or flight” reaction. In one study, people whose cortisol levels rose highest in response to stress had more waistline fat – and fat at the waist is related to the greatest number of risks for heart disease and other ailments. So what can you do to get better sleep?

Better Sleep With Aerobic Exercise

Results from a Stanford University study show exercise, particularly aerobic exercise in the late afternoon or right after work can turn this all around.

The physical stress of aerobic exercise produces fatigue and a rise in body temperature. A few hours later, your body temperature drops. That coupled with the fatigue from your exercise triggers your brain to induce a deeper, longer better sleep.

Better Sleep

What time of day you do is as important as doing it. If you exercise too close to bedtime you may be up for hours climbing the walls. Getting a half hour brisk walk is all it takes.

If you belong to a Gym, get there and mix it up on the cardio machines.

Or get yourself a good cardio dance video by a certified instructor.

In any case quality zzzzzs equals quality of life and may even increase longevity.

For more health and fitness information and at home exercise programs please visit www.mirabaiholland.com

EASE IN, BECOME MOBILE, GET STRONG, LIVE LONG!  

To View All Products: Click Here  2014-07-06-STRETCHBACK570PIX_00039BGET 20% OFF ALL MIRABAI HOLLAND DVD PRODUCTS UNTIL OCTOBER 31, 2016.

PUT THIS CODE AT CHECKOUT: TAKECHARGE

Follow Mirabai Holland on 

 

 

 

GET 20% OFF ALL MIRABAI HOLLAND DVD PRODUCTS UNTIL SEPTEMBER 1, 2016.

PUT THIS CODE AT CHECKOUT: FABU2

New Year New You

Follow Mirabai Holland on 

 

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Stress Busters

meditation-tight_1607webStress Busters.  We need them now! Isis, Syria, movie theater shootings, floods, fires, honey bee colony collapse disorder, what’s next? Given the current global situation, we should talk a little about Stress.

Feeling stressed? Me too!

Stress has been around since the beginning of time.

It started as the flight-or-fight reflex when early humans confronted a life-threatening situation, and now, stress itself has become a life-threatening situation. We need stress busters.

Obviously we can’t eliminate all causes of stress, so what can we do about it?

Stress Busters

Here are a few quick and easy stress busters.

Relax. No really, conscious relaxation is a form of Yoga or Meditation. Sometimes you only need a few seconds and you feel a lot better.

Try this at home or at work:

Sit down and close your eyes (if you’re on the street, duck into a doorway and keep your eyes open and one hand on your purse)

Let your muscles relax

Concentrate on your breathing

Breathe in and hold your breath for 1 second – 1 one hundred thousand, Breathe out

Breathe in again a little deeper and hold for 2 seconds – 1 one hundred thousand, 2 one hundred thousand – Breathe out

Breathe in deeper and hold for three, then four, then 5 seconds

When you get to around 3 seconds of breath holding your stress level should start to drop and your mind should to clear itself for thoughts.

After 5, you should feel pretty good. This actually works!

Try this short stress buster video.

Eat better. Substituting good food like fruit for sugary snacks and drinking less caffeine and less alcohol can make a big difference

At home, put on some music and dance around for a song or two.

If you have the time keep going. After a few minutes, as your heart rate goes up your mood will improve. This is because you’re now doing aerobic exercise, a great mood elevator, after about 20 minutes you’ll feel even better because the endorphins, your body’s natural anti-depressant drugs will kick in and all will be right with the world for a while.

By the way a half hour brisk walk or putting on an aerobics video works just as well.

Another great stress reducer is getting a massage. Professional massage therapists are great, but for just plain stress, getting your significant other or a close friend to give you a massage works just as well, maybe better. Be sure to return the favor.

Stress BustersLast but not least, snuggle with a dog or cuddle with a cat.

 

 

 

 

 

MIRABAIWALKTREASURYHILL_WEB_9289TAKE CHARGE OF YOUR HEALTH!

Get 15% off of all Mirabai’s Products

Put Code: FIT4FALL CLICK HERE

For more info on health and wellness programs please visit www.mirabaiholland.com

 Follow Mirabai Holland, Certified Health Coach & Exercise Physiologist:

www.youtube.com/movingfreedvds

www.twitter.com/movingfree

www.facebook.com/movingfree

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Fitness Myths: Why We Success or Fail

Fitness MythsFitness Myths: Why We Success or Fail.

Before you make your New Year’s Fitness Resolutions, here’s some food for thought.

Many of today’s fitness programs are all about the quick sell and even quicker results. Many are based on dangerous fitness myths.

Here are 5 fitness myths to steer away from:

Fitness Myths # 1: No Pain No Gain:

It is a popular misconception that only when you feel the pain are you gaining anything from your workout.

The “no pain, no gain” mentality contributes to more injuries and more burnout than any other fitness factor, especially among my age group (baby boomers).

It is wiser to exercise sustainably over a longer term, than to push yourself to the breaking point.

Fitness Myths # 2: A Taskmaster Equals the Best Teacher

Reality Exercise Shows that have recently become popular portray drill-sergeant-style trainers as being the most effective fitness mentors.

While leveraging fear and using intimidation techniques may mean instant short-term fitness results, they’re sending the wrong message about how to get and stay fit for a lifetime.

Attainable short-term goals and positive reinforcement are more likely to create good fitness habits that are sustainable for life.

Fitness Myths #3: Pumping up the Volume Equals Pumping up Your Physique

It seems some fitness instructors think screaming louder and blasting the bass is motivational. It’s time to think again.

While high-decibel workouts might be temporarily motivational, over time these techniques become draining and stressful leading to faster fitness burnout.

Look instead for uplifting music and gentle coaching in your workouts.

Fitness Myths # 4: Fitness Equals a Fight Against Your Body

Sales pitches that encourage “shaving off the pounds” and busting your abs or your butt have solidified the image of fitness as a battle against your body.

Fighting is not a sustainable activity or philosophy. Instead, think of partnering with your body. Meet it where it is at right now and provide the environment and tools to reveal your body’s best potential.

When you take this approach you are setting yourself up for success every step of the way.

Fitness Myths #5: Force Equals Fit

Today’s popular exercise routines promote pounding your body into shape. But ancient movement modalities, such as Dance, Yoga and Tai Chi had it right.

Fitness is not about pumping the most iron or performing the most reps, it is about teaching your body how to move efficiently, using all of your muscles groups, and sustaining these movements over time.

Exercise including strength training should be approached as a gradual lifetime process. This way, exercise becomes a pleasure not a chore.

GET  20% OFF ALL VIDEOS, EQUIPMENT & T-SHIRTS PUT IN LASTMIN AT CHECKOUT. GOOD UNTIL JANUARY 30 2014

To View All Products: Click Here

Fitness MythsHoliday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

A Gift of Fitness Gives Forever. Your Gift Certificate is sent by email IT NEVER EXPIRES!

Holiday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

For more info on women’s fitness and health info visit  www.mirabaiholland.com

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Visualize Yourself Fit

visualize yourself fit If you visualize yourself fit, you will help make it happen. As January approaches
we vow to lose weight, get fit, quit smoking, and hope to transform our lives.

So why do we try and fail year after year and why have so many of us given up that resolution nonsense altogether?
I think it’s because we were setting ourselves up to fail instead of succeed.
We push ourselves too hard to do too much too soon to change habits that took half a lifetime to cultivate and expect that’s going to be ok with us and it’s not.
If we want to change long standing habits we need to look at it differently.
We need to see ourselves differently. See yourself thin. Feel what it’s like to be thin. Consider yourself a thin person, a non-smoker, whatever.

World-class athletes live by this. It really works. And it works for everything.

Here are two mind-body techniques they use and you can use right away to help set those resolutions into motion.

Visualization: happens mostly on the right side of the brain, the part that controls emotion, intuition and nonlinear thought.
So if your goal is to lose 10 pounds you visualize yourself 10 pounds thinner maybe by wearing that pair of jeans you have been wanting to get into again.
Don’t just see yourself as having lost the weight. See yourself as a thin person, someone who was always thin and will always be thin.
That mental image can replace the one you now have of yourself and help you transform your behavior on both a conscious and subconscious level.
It can allow you to finally put that desire into permanent action.

Affirmations: By engaging in positive self-talk you can change what you believe about yourself. You can speak to yourself silently or out loud in short phrases that start with
“I am
And don’t be afraid to say you are who you really want to be.
Repeat several times until you are able to clear your mind of anything but that particular affirmation.

Once you see and hear how it feels to be someone who has already reached their goal, you can use the same techniques to set and achieve easy short-term interim goals.
For instance if your goal is to become fit, you can start by visualizing and feeling yourself having exercised today and affirm with “I will exercise 5 minutes today”

As long as you have plausible expectations and don’t say stuff like I’m 6 feet tall when you’re 5’6, you can make amazing changes real.

“I am going to have the best year ever in 2015”. Happy New You”

GET  20% OFF ALL VIDEOS, EQUIPMENT & T-SHIRTS PUT IN LASTMIN AT CHECKOUT. GOOD UNTIL JANUARY 1 2014

To View All Products: Click Here

Gift Certificate MERGED_SMALLER copyHoliday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

 A Gift of Fitness Gives Forever. Your Gift Certificate is sent by email IT NEVER EXPIRES!

Holiday Gift Certificates from Mirabai Holland.com

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

FAB FALL 15% COUPON

FAB LOGO 8qpNwg64_bigger
Save 15% on Mirabai Holland EXERCISE DVDs
Low-kick-web_3040
I’d like to offer you a 15% discount on any of MY DVDs. FAB FALL is the coupon code at checkout! Enjoy the intelligent way to get and stay in shape! Check out www.fabulousforever.com

Yours In Health,
Mirabai

Offer Good Until December 1, 2014

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

It’s Fashion Flash Monday!

Fashion FlashIt’s Fashion Flash Monday! Today’s host is Deb Chase from No Nonsense Beauty Blog. Deb combines her experience and latest research in both science and beauty to develop a no-nonsense anti-aging beauty plan for all women over 40. The rest of us Fashion Flash Bloggers give you the latest in fab fashion, beauty, and fitness info and deals so you can look and feel your best for Fall.

 

FAB LOGO 8qpNwg64_biggerHere is a Fabulous Forever Q & A:

 

Q: Is exercise just as effective for depression as Zoloft? Is this real?

A: It’s real all right. The study, published in the journal Psychosomatic Medicine, comes from Duke University. Professor of medical psychology, Dr. James Blumenthal led the research. 153 women and 49 men, suffering from depression were divided into four groups. The first did aerobic exercise in a group setting. The second got an actual antidepressant drug. The third group did aerobics at home. And the fourth group got a placebo that looked just like a Zoloft pill.

After 16 weeks everybody did better than the placebo group but here’s the kicker. While 47% of the real Zoloft group no longer had depression, 45 % of the group exercisers were also no longer depressed. Almost dead even!

It was found that aerobic exercise is the type that works best. It seems to affect the body’s levels of mood lifting neurochemicals like norepinephrine and serotonin.

So if you’d rather exercise your depression away, it’s worth a try. You may get fit in more ways than one.

For more info on at home exercise programs please visit www.fabulousforever.com

 

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share

Fashion Flash Monday!

Fashion FlashIt’s Fashion Flash Monday! I’m Mirabai Holland of Moving Free with Mirabai, your host this week. Our team of Fashion Flash Bloggers have a passion for Flashing the latest and greatest in 40+ Fashion, Beauty, Health, Inside Info and SHOPPING. All for your immediate consumption! You’re invited to the party right here, right now.

Don’t forget to share your thoughts.

 

 

WebFabOVER forty-large2With makeup collections coming out all the time there are some that are more suited to women over 40. Fab Over Forty feels this Tom Ford Fall Collection is one women over 40 can easily wear any time of the year.

 

.

PRIMEBEAUTYScreen-Shot-2012-05-28-at-6.15.05-AM-300x62As we age our skin loses elasticity. Prime Beauty has discovered Reviva Labs High Potency Elastin Serum to help prevent those dreaded jowls!

 

 

CHIC AT ANY AGE LOGO_Fachion FlashHints and tips on make-up for special occasions from a renowned make-up artist.

 

 

 

 

 

OVER50FEELING40 bannerFashion blogger, Pamela Lutrell, reminds us about the importance inspiration plays in stepping up our personal style!  Let’s see how she gained inspiration for her fall wardrobe last year.

 

 

 

 

 

 

 

Best-of-Everything-After-50-logo-for-FF-groupPositive Living Advocate Barbara Hannah Grufferman wants women to have a more balanced life . . . starting with this simple exercise! 

 

 

 

 

 

society-wellness BANNER_FASHION FLASHIf you looked in the mirror this morning and said to yourself “I need a face lift”, Society Wellness shares how to get a healthy, holistic, non-surgical face lift.

 

 

 

 

 

second lives club_Fashion Flash copyJoan Rivers reinvented herself and her look many times.  I’m certain she had more lives to live; her own cut short at 81!

 

 

 

 

DivaDebbi LOGODivaDebbi’s favorite Spring 2015 collection was designed by Joseph Altazurra. Is it nice that it coincided with the launch of the 48 piece Altazurra collection for Target?

 

 

 

JPG_Aging BackwardshRlogo-_4-14Fall marks the start of flu season – don’t “fall” into the flu trap. Jackie Silver from AgingBackwards.com has tips to avoid the flu.

 

 

 

www.blackcatplus.com_-300x99More and more brands are working with top designers to increase offerings for plus size women

 

 

Fashion Flash Fitness

As for me I’m enjoying the last few weeks of fall fitness outdoors; and I suggest you do the same.

But if you haven’t been exercising in a while, and you know you have to do something, but you hate the thought of it, I’ve got the solution. Ease-in! Getting fit shouldn’t feel like getting your teeth drilled.

It should be pleasant today so you’ll come back and do it again tomorrow.

MyFashion Flash Ease-in DVD gives you a chance to Ease-in to the best shape of your life starting with just 5 minutes a day. And get 15% off by using this CODE: AUTUMNFAB at Checkout! BTW and it will work on all of my other videos too! Come and visit me at www.mirabaiholland.com

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
Share